زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه
 

ایمان متقین (قرآن)





یکی از ویژگی‌ها و صفات بارز متقین که در آیات قرآن به آن اشاره شده است، ایمان است.


۱ - ایمان به خدا و آخرت



ایمان به خدا و آخرت ، از صفتهای پرهیزکاران:
۱. «ذلک الـکتـب لاریب فیه هدی للمتقین• والذین یؤمنون بما انزل الیک وما انزل من قبلک وبالاخرة هم یوقنون؛ آن کتاب با عظمتی است که شک در آن راه ندارد؛ و مایه هدایت پرهیزکاران است. و آنان که به آنچه بر تو نازل شده، و آنچه پیش از تو (بر پیامبران پیشین) نازل گردیده، ایمان می‌آورند؛ و به رستاخیز یقین دارند.»
۲. «... ولـکن البر من ءامن بالله والیوم الاخر... واولـئک هم المتقون؛... بلکه نیکی (و نیکوکار) کسی است که به خدا، و روز رستاخیز ایمان آورده... و اینها هستند پرهیزکاران!»
۳. «لیسوا سواء من اهل الکتـب امة قائمة یتلون ءایـت الله ءاناء الیل وهم یسجدون• یؤمنون بالله والیوم الاخر ویامرون بالمعروف وینهون عن المنکر ویسـرعون فی الخیرت واولـئک من الصــلحین• وما یفعلوا من خیر فلن یکفروه والله علیم بالمتقین؛آنها همه یکسان نیستند؛ از اهل کتاب، جمعیّتی هستند که (به حق و ایمان) قیام می‌کنند؛ و پیوسته در اوقات شب، آیات خدا را می‌خوانند؛ در حالی که سجده می‌نمایند. به خدا و روز دیگر ایمان می‌آورند؛ امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند؛ و در انجام کارهای نیک، پیشی می‌گیرند؛ و آنها از صالحانند. و آنچه از اعمال نیک انجام دهند، هرگز کفران نخواهد شد! (و پاداش شایسته آن را می‌بینند.) و خدا از پرهیزکاران، آگاه است.»

۲ - ایمان به آیات الهی



ایمان به آیات الهی، از اوصاف پرهیزکاران :
«الاخلاء یومئذ بعضهم لبعض عدو الا المتقین• الذین ءامنوا بـایـتنا وکانوا مسلمین؛دوستان در آن روز دشمن یکدیگرند، مگر پرهیزگاران! •همان کسانی که به آیات ما ایمان آوردند و تسلیم بودند.»

۳ - ایمان به غیب



ایمان به غیب، از ویژگیهای تقواپیشگان:
«ذلک الـکتـب لاریب فیه هدی للمتقین• الذین یؤمنون بالغیب ویقیمون الصلوة ومما رزقنـهم ینفقون؛آن کتاب با عظمتی است که شک در آن راه ندارد؛ و مایه هدایت پرهیزکاران است. (پرهیزکاران) کسانی هستند که به غیب (آنچه از حس پوشیده و پنهان است‌) ایمان می‌آورند؛ و نماز را برپا می‌دارند؛ و از تمام نعمتها و مواهبی که به آنان روزی داده‌ایم، انفاق می‌کنند.»

۴ - ایمان به کتب آسمانی



ایمان به کتابهای آسمانی، از اوصاف تقواپیشگان:
۱. «ذلک الـکتـب لاریب فیه هدی للمتقین• والذین یؤمنون بما انزل الیک وما انزل من قبلک وبالاخرة هم یوقنون؛آن کتاب با عظمتی است که شک در آن راه ندارد؛ و مایه هدایت پرهیزکاران است. و آنان که به آنچه بر تو نازل شده، و آنچه پیش از تو (بر پیامبران پیشین) نازل گردیده، ایمان می‌آورند؛ و به رستاخیز یقین دارند.»
۲. «... ولـکن البر من ءامن... والکتـب... واولـئک هم المتقون؛... بلکه نیکی (و نیکوکار) کسی است که به ... و کتاب (آسمانی)... ایمان آورده... و اینها هستند پرهیزکاران!» مقصود از «الکتاب» جنس است که شامل همه کتب آسمانی است.

۵ - ایمان به ملائکه



ایمان به ملائکه، از نشانه‌های تقواپیشگی:
«... ولـکن البر من ءامن بالله... والملـئکة... واولـئک هم المتقون؛... بلکه نیکی (و نیکوکار) کسی است که به ... و فرشتگان... ایمان آورده... و اینها هستند پرهیزکاران!»

۶ - ایمان به انبیاء



ایمان به پیامبران، از اوصاف متقین :
«لیس البر ان تولوا وجوهکم قبل المشرق والمغرب ولـکن البر من ءامن بالله... واولـئک هم المتقون؛نیکی، (تنها) این نیست که (به هنگام نماز،) رویِ خود را به سوی مشرق و (یا) مغرب کنید؛ (و تمام گفتگوی شما، در باره قبله و تغییر آن باشد؛ و همه وقت خود را مصروف آن سازید؛) بلکه نیکی (و نیکوکار) کسی است که به ...و پیامبران، ایمان آورده... و اینها هستند پرهیزکاران!»

۷ - پانویس


 
۱. بقره/سوره۲، آیه۲.    
۲. بقره/سوره۲، آیه۴.    
۳. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱، ص۶۵.    
۴. بقره/سوره۲، آیه۱۷۷.    
۵. آل عمران/سوره۳، آیه۱۱۳ - ۱۱۵.    
۶. زخرف/سوره۴۳، آیه۶۷.    
۷. زخرف/سوره۴۳، آیه۶۹.    
۸. بقره/سوره۲، آیه۲.    
۹. بقره/سوره۲، آیه۳.    
۱۰. بقره/سوره۲، آیه۲.    
۱۱. بقره/سوره۲، آیه۴.    
۱۲. بقره/سوره۲، آیه۱۷۷.    
۱۳. آلوسی، شهاب الدین، روح المعانی، ج۱، ص۴۴۲.    
۱۴. بقره/سوره۲، آیه۱۷۷.    
۱۵. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱، ص۵۹۷.    
۱۶. بقره/سوره۲، آیه۱۷۷.    


۸ - منبع


مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۸، ص۳۹۵، برگرفته از مقاله «صفات متقین (ایمان)».    


رده‌های این صفحه : ایمان | تقوا | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.